Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost

Zoeken

Nieuw: de Pensioenchecker!

19-01-2021
Pensioenchecker app

Misschien duurt het nog een tijd voordat je met pensioen gaat. Of zit het er al aan te komen? Wat jouw situatie ook is, het is goed om regelmatig jouw pensioen te checken. Krijg je later genoeg pensioen om van te genieten? Wat betekent eerder stoppen met werken? Met de Pensioenchecker-app krijg je meteen antwoord op deze - en meer - vragen.

Wat is de Pensioenchecker?

De Pensioenchecker is een nieuwe gratis app, ontwikkeld door een samenwerkingsverband van de Pensioenfederatie en Nederlandse pensioenuitvoerders. Iedereen die in Nederland pensioen opbouwt kan de app gebruiken. Het idee is dat je heel snel kunt zien wat jij later netto per maand aan pensioen ontvangt. En dat je dat net zo makkelijk kunt checken als je banksaldo. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen met DigiD, en jouw gegevens worden veilig en automatisch opgehaald vanuit Mijn Pensioenoverzicht. 

Download%20in%20de%20App%20Store Download%20Google%20Play

Wat voegt de Pensioenchecker toe?

Je hebt natuurlijk het pensioen wat je opbouwt bij Pensioenfonds Wonen. Maar misschien heb je ook nog wel ergens anders pensioen opgebouwd. En je ontvangt op den duur ook AOW. Allemaal dingen die het misschien moeilijker kunnen maken om inzicht te krijgen in je pensioen. De Pensioenchecker laat niet alleen je pensioen bij Pensioenfonds Wonen zien, maar ook wat je bij andere pensioenfondsen hebt opgebouwd en je AOW. Je ziet netto bedragen per maand, dus je weet precies wat je krijgt. 

Let wel op: je kunt momenteel nog niet inloggen met de DigiD-app. Inloggen gaat nu nog met je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.