Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost

Zoeken

Gevolgen coronavirus voor PF Wonen

08-06-2020
Verantwoordingsorgaan

De dekkingsgraad van vrijwel alle pensioenfondsen in Nederland is de afgelopen maanden fors gedaald. Een belangrijke oorzaak hiervan is het coronavirus en de effecten ervan op de financiële markten. Ook Pensioenfonds Wonen merkt hiervan de financiële gevolgen.

Algemeen beeld dekkingsgraad pensioenfondsen
Eind mei hebben pensioenfondsen in Nederland gemiddeld een dekkingsgraad van ongeveer 92%. Dit betekent dat er pensioenfondsen zijn met een hogere dekkingsgraad. Maar ook dat er fondsen zijn die lager staan. Pensioenfonds Wonen had eind mei een dekkingsgraad van bijna 95%, dat is hoger dan de dekkingsgraad van eind april.

Waarom is de dekkingsgraad zo snel gedaald?
Een belangrijke oorzaak is het Covid-19 virus (Corona). De beurzen werden flink geraakt door de onzekerheid rondom het virus. Die koersverliezen kwamen vooral door de angst voor een economische crisis door het coronavirus. Pensioenfondsen zijn grote- en lange termijn beleggers. Zij hebben dus last van koersdalingen. Ook speelt de aanhoudend lage rente sterk mee. De laatste weken zien we herstel op de beurzen en herstelt ook de dekkingsgraad van Pensioenfonds Wonen.

Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor Pensioenfonds Wonen?
Net als andere pensioenfondsen, merkt ook Pensioenfonds Wonen de negatieve financiële gevolgen van het virus. Maar het pensioenfonds heeft voldoende buffer om de gevolgen vooralsnog op te vangen. Wat de verdere gevolgen van het virus zijn op de financiële markten, is op dit moment moeilijk te zeggen. Uiteraard volgt Pensioenfonds Wonen de ontwikkelingen op de voet.