Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost

Zoeken

Toekomst pensioenfonds wonen

07-06-2021
Op naar herstel

Vanaf 1 januari 2018 is Pensioenfonds Wonen een gesloten fonds. Deelnemers bouwen sinds die datum geen nieuw pensioen meer bij ons op. Dat doen ze nu bij Pensioenfonds Detailhandel. 
Het pensioen dat deelnemers tot 1 januari 2018 bij ons opbouwden, beheren wij nog wel. 

Het bestuur van Pensioenfonds Wonen zoekt sinds 2018 naar de beste manier om die bij ons achtergebleven pensioenen te beheren. We zoeken daarbij naar de meest geschikte oplossing voor alle groepen deelnemers.

Keuze tussen 2 partijen

We hebben veel mogelijkheden onderzocht. Dat onderzoek heeft geleid tot twee partijen die deze pensioenen in onze ogen goed zouden kunnen beheren. We verwachten in het tweede kwartaal van 2021 een beslissing te nemen. We maken dan een keuze voor een nieuwe pensioenuitvoerder. 
Maar we leggen de beslissing eerst voor aan ons Verantwoordingsorgaan en onze Raad van Toezicht. Als zij akkoord zijn, vragen we goedkeuring van De Nederlandsche Bank. 

Op het moment dat we deze stappen hebben gezet, dragen we alle pensioenen over naar de nieuwe pensioenuitvoerder. We hebben daarbij als uiterlijke datum 31 december 2021 voor ogen. 

We houden u op de hoogte

Tijdens deze overdracht van uw pensioen houden we u op de hoogte. We vertellen u hoe het verloopt en we geven u ook informatie over uw persoonlijke pensioensituatie. 
Het eerste wat u van ons hoort is als we een definitieve beslissing hebben genomen over uw nieuwe pensioenuitvoerder. 

Heeft u op dit moment vragen?

Neem dan contact op met de pensioendesk via (050) 58 21 922. Mailen mag ook naar: deelnemer@pensioenfondswonen.nl. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17:00 uur.